CROOD
Soesterbergsestraat 19
3768 EA Soest
035 603 51 70
info@crood.nl

Chris Rodenburg

Ik werk in opdracht en maak vrij werk. Daarbij start ik altijd met het zoeken naar aangrijpingspunten, ordeningsmogelijkheden, maten. Zo ontstaat een zekere gelaagdheid. Mijn werkplaats ligt vol met allerlei materialen: stukken hout, mooie stenen, oud ijzer, glas. Want ook dat is onderdeel van het werk. Rommelen met materiaal en zoeken naar vormen, niets weg kunnen gooien, materialen hergebruiken of een nieuwe functie geven.

Ik ben zeer gecharmeerd van de ‘Cradle-to-Cradle’ filosofie. Dat betekent voor mij dat ik in mijn vrije werk steeds meer gebruik maak van afvalmateriaal, met name oude pallets. Daarmee kan ik de schoonheid van het hout laten zien en tegelijk het afval een heel andere betekenis geven.

Particulier opdrachten zijn er in vele maten en prijzen. Van relatiegeschenk tot gedenkmonument, van tuinhek tot servetring. Ik maak graag werk dat verrast en waaraan ik, als het mogelijk is, humor toevoeg. Bij particuliere opdrachten zoek ik naar het persoonlijke. Ik zoek naar ordeningsprincipes, symbolen uit iemands leven en betekenissen die verrassing en herkenning opleveren. Zonder dat die betekenis al te zwaar en nadrukkelijk zichtbaar is in het werk. Het feit dat je als opdrachtgever weet ‘wat erachter zit’ maakt het bijzonder.

In mijn werk als vormgever van objecten in de openbare ruimte luister ik goed naar de wensen van mijn opdrachtgever. Door het zorgvuldig vorm te geven met oog voor detail verhoogt het de kwaliteit van de buitenruimte.